Test your ‘Game of Thrones’ knowledge in a quiz only experts can pass




The first seven seasons of “Game of Thrones” launched quite a few subplots and characters, many of whom go by a quantity of utterly totally different names and all of whom seem to rock a beard.

The residents of the Seven Kingdoms drop like flies and usually shockingly come once more to life seasons later. Even in case you’ve been diligently watching since Day 1, it’s a lot to take care of observe of.

Ahead of the eighth and final season, take a have a look at your knowledge of the world of Westeros — and determine up some trivia for your “Game of Thrones” watch celebration.

1. What’s the title of Arya Stark’s sword?

A. Longclaw
B. Oathkeeper
C. Needle
D. Heartsbane

2. What does the phrase Khaleesi seek the advice of with?

A. One of Daenerys Targaryen’s captured cities
B. One of Daenery Targaryen’s titles
C. One of Daenerys Targaryen’s dragons
D. The title of Daenerys Targaryen’s advisor

3. What’s the state of affairs the place most scenes in the North beneath The Wall are filmed?

A. Dublin
B. Bath
C. Croatia
D. Belfast

4. Which character furthermore Jon Snow has moreover died and been resurrected by a Red Priest?

A. Gendry Waters
B. The Hound
C. Beric Dondarrion
D. Robb Stark

5. What’s the official title for the naked stroll Cersei did in the Season 5 finale?

A. March of the Adulteress
B. Walk of Shame
C. Penance for The Faith
D. Walk of Atonement

6. Arya’s direwolf is named…

A. Visenya
B. Nymeria
C. Aemon
D. Viserion

7. Which of the following characters has not been carried out by a quantity of actors?

A. Myrcella Baratheon
B. Daario Naharis
C. Dickon Tarly
D. Samwell Tarly

8. The Tyrell ancestral home is…

A. Winterfell
B. Highgarden
C. The Vale
D. Stormlands

9. Aside from his twin, Cersei, Jaime Lannister has slept with what quantity of ladies?

A. “A wench in every kingdom.”
B. 32
C. 9
D. 0

10. Tyrion Lannister murdered his father, Tywin, with…

A. A dagger
B. A crossbow
C. Poisoned wine
D. He strangled him with a necklace

11. Aside from Valyrian Steel, what else can kill White Walkers?

A. A raven
B. Dragonglass
C. Greyscale
D. Ice

12. Which character is the Three-Eyed Raven?

A. The High Sparrow
B. Lord Varys
C. Darrio Naharis
D. Bran Stark

13. A phrase that Melisandre, aka The Red Woman, steadily repeats is…

A. “All men must die”
B. “The night is dark and full of terrors”
C. “Winter is coming”
D. “Hold the door”

14. Brienne is from…

A. Essos
B. The Iron Islands
C. Tarth
D. White Harbor

15. Right sooner than her Season 4 marriage to Tyrion, Sansa Stark briefly thought she’d marry…

A. Loras Tyrell
B. Oberyn Martell
C. Ramsay Bolton
D. Renly Baratheon

16. What amount Lord Commander of the Night’s Watch was Jon Snow?

A. 998th
B. 889th
C. 776th
D. 666th

17. How did Khal Drogo kill Daenerys’ brother Viserys?

A. Blew him up with wildfire
B. Poured molten gold on his head
C. Decapitated him with a sword
D. Infected him with greyscale

18. Which king did Jamie Lannister slay to earn his “Kingslayer” nickname?

A. King Robert Baratheon
B. King Aegon I Targaryen
C. King Aerys II Targaryen
D. King Joffrey Baratheon

19. Now that Season 7 revealed Jon Snow’s true dad and mother, how are Daenerys and Jon related?

A. She’s his cousin
B. She’s his aunt
C. She’s his half-sister
D. She’s his precise mother

20. What’s the title of the music associated to House Lannister that carried out on the Red Wedding?

A. The Bear and the Maiden Fair
B. A Lannister Always Pays His Debts
C. The Rains of Castamere
D. What Is Dead May Never Die

21. Who really poisoned Joffrey?

A. Sansa Stark
B. Tyrion Lannister
C. Olenna Tyrell
D. Margaery Tyrell

22. What’s The Hound’s precise title?

A. Podrick Payne
B. Sandor Clegane
C. Ser Davos Seaworth
D. Gregor Clegane

23. Ramsay brainwashed Theon to imagine his title was…

A. Hodor
B. No One
C. Reek
D. Pounce

24. The sassy little girl who acknowledged, ‘We know no king but the King in the North’ is from House…

A. Baratheon
B. Greyjoy
C. Stark
D. Mormont

25. Petyr Baelish can be referred to as…

A. Littlefinger
B. Master of Whisperers
C. Lord of the Vale
D. The Faceless Man

Season premiere Game of Thrones
9 p.m. Sunday on HBO

Answers:
1. C; 2. B; 3. D; 4. C; 5. D; 6. B; 7. D; 8. B; 9. D; 10. B; 11. B; 12. D; 13. B; 14. C; 15. A; 16. A; 17. B; 18. C; 19. B; 20. C; 21. C; 22. B; 23. C; 24. D; 25. A




Be the first to comment on "Test your ‘Game of Thrones’ knowledge in a quiz only experts can pass"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*